Ekologiskt Jordbruk

Jag har inte hunnit med att kommentera SVT dokumentären Sista skörden ännu. Det finns massor att säga om den, men det får bli i ett mer uttömmande inlägg framöver. Men ni som sett filmen tänker nog som mig: ”Är det så konstigt att vi blir sjuka” Sista Skörden är vid första anblicken rejält deprimerande, men samtidigt aningen optimistisk, för det finns en motståndsrörelse som vill få bort gifter och konstgödsel från vår matproduktion och det är vi konsumenter som har makten genom att göra rätt val när vi handlar mat.

I Sverige blåser positiva vindar och många vill ha en förändring mot ett ekologiskt jordbruk. Det kan fungera och se ut som i de här två filmerna nedan där man jobbar med naturen och inte mot den och på så vis fås nyttig mat som bygger upp kroppen, inte bryter ned. Men som sagt, jag återkommer i frågan…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *