Naturhus – Ett Nytt Sätt Att Bo Och Leva

GreenhouseMånga drömmer om att göra som Mandelmans, att flytta ut på landet och bli självförsörjande på mat. Troligtvis är de som vågar ta steget fullt ut framtidens vinnare, nu när Sveriges självförsörjande grad krupit under 50 procent, vilket är fullständigt horribelt. Den mat som produceras i Sverige räcker krasst till hälften av oss, resten måste importeras och det är precis så globalisterna vill ha det. Ryssarna har fattat galoppen och ställer nu om sitt jordbruk till att bli helt självförsörjande på ekologisk matproduktion och man har redan nått en självförsörjande grad på över 90 procent. Det kanske är därför antirysspropagandan är så stark nu, globalisterna kommer inte in i landet med sin skitmat. Men det är bara en gissning.

Nu är det ju så att det är lättare att odla i Österlen som Mandelmans gör, än i till exempel Norrland. Då får man ta tekniken till hjälp och det relativt nya på marknaden är naturhus, eller ostkupehus om man så vill, där man bygger ett bostadshus inne i ett växthus, videon nedan ger mer kött på benen. Husen har ett eget kretsloppssystem, lägre energiförbrukning och medelhavsklimat året om, med andra ord, samma klimat som i Toscana hela året. I det här reportaget kan ni läsa mer om en familj som gjort en satsning på naturhus. Man har byggt ett 150 kvadratmeter stort timmerhus inuti ett 300 kvadratmeter stort växthus. ”Tack vare att huset är byggt inuti ett växthus kan familjen ta tillvara solljuset på ett helt annat sätt. Växthuset reflekterar solljuset och värmer upp bostaden. Dessutom tas läckvärmen tillvara genom att den sugs tillbaka in i bostaden från växthuset. Totalt minskar energikostnaderna med i genomsnitt 30 till 40 procent. Och i själva växthuset, ja där har de medelhavsklimat året om. – Vi kan avnjuta vin, fikon och aprikoser utanför huset, berättar Anders. Förutom att skapa medelhavsklimat möjliggör växthuset ett slutet kretsloppssystem där avlopp från wc, disk och tvätt processas. – Vanligtvis göder man växter med konstgödning, vi använder vårt avloppsvatten i stället. Växterna tar upp näringen och omvandlar den till frukt och grönsaker.

Nu till videon från företaget Greenhouse Living som projekterar och bygger Naturhus, Visionen är att göra hus som kan producerar mat, istället för avfall. Hus som genererar energi, istället för att bara konsumera den. och skapar en boendemiljö som inducerar reflektion och lärande och därmed påverka beteendet hos invånarna mot mindfulness och hållbarhet…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *