Still kicking – Bullrecept

Många läser fortfarande här på bloggen, trots att det varit dött under flera månader. Så jag lägger ut ett recept på frallor som jag testat, för att vissa att sidan fortfarande ‘lever’.

Anledningen till att det är stilje på bloggen är att  WordPress är igång med ett nytt gränssnitt för publicering, genom nya redigeraren  Gutenberg. Det blir ett helt annat sätt att blogga på och bloggen kommer ha en lugn period tills det nya gränssnittet är klart. Så fortfarande är det Under Construction som gäller. Men nu till det utlovade receptet på frallor. Äras den som äras bör, så originalreceptet hittar ni hos Diet Doctor.

Smarriga gluten och mjölkfria frallor

Det är som det är att baka glutenfritt, det ät inte alltid det lyckas. Men de här bullarna blev fantastiska och så nära ‘riktiga’ frallor man kan komma.  Porösa, fluffiga och supergoda och perfekta att rosta.   Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vattnet och häll ner det, vinägern och äggvitorna samtidigt som du vispar med elvisp ca 30 sekunder.

Forma 6 runda bullar med fuktade händer eller med en rejäl glasskopa. Strö gärna sesamfrön över bullarna innan gräddning Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter, beroende på storlek. 

Ingredienser
Frallor3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 tsk vitvinsvinäger
2,5 dl kokande vatten
3 äggvitor


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *