The Devil We Know

Få valuta för tevelicensen du betalar genom att se dokumentärfilmaren Stephanie Soechtigs film,  ”The Devil We Know”,där hon undersöker  kemiindustrins giganter.  Filmen är som en ruggig thriller och kommer få dig att slänga ut allt som består av teflon ur köket.

Teflon gör kanske att inget fastnar – men för att tillverka undermedlet krävs kemikalier som stannar i kroppen för evigt. När invånarna i en liten stad i West Virginia upptäcker att kemijätten DuPont medvetet förorenat dricksvattnet med giftigt avfall avslöjas en av de största miljöskandalerna i vår tid. 

Den här amerikanska dokumentären från i år kan nu ses på SVT Play under namnet ”Den Bittra Smaken Av Teflon”.Här är filmens trailer…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *