Cancer Är En Metbol Sjukdom

Jag sprattlar till med ett inlägg på julens sista dag, trettondagen:

Den allmäna uppfattningen gällande Cancer, att det är en genetisk sjukdom, verkar inte stämma. Som med alla andra kroniska sjukdomar så är Cancer en metabolisk sjukdom och har ett starkt samband med livsstil och i högsta grad matvanor. En överkonsumtion av socker och snabba kolhydrater leder till fel i cellernas ‘små fabriker’ Mitochondrian.

För att råda bot på det rekommenderar professorn i biologi,  Thomas Seyfried, lågkolhydratskost samt att inte äta mer än 1 gram protein per kilo kroppsvikt under en dag. Mycket mer finns att tillägga i ämnet, videon nedan får bli en inkörsport till hälsan och att det finns stora möjligheter att med de rätta kostvalen förskonas från svåra kroniska sjukdomar.

Hur lågt man som individ bör gå i kolhydratsintaget är individuellt, men under 50 gram/dag är vad som rekommenderas. Det låter lite, men blir en hel del kohydrater om man väljer rätt. Dokumentärfilmen Sanningen Om Kolhydrater, som finns på SVT Play nu, ger bra tips.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *